Pečící kameny

 

Pečící grilovací kameny na zahradu i do restaurace

 
 
 

Kámen atypických rozměrů objednávejte na tomto emailu info@artstone.cz

 

Použití:

Běžným způsobem zatopíte v grilu, když je topeniště dostatečně rozpálené, položíte kámen přímo na rošt grilu zhruba 20-30 cm nad spodkem topeniště a necháte na kámen sálat teplo pokud je maso naložené v olejové marinádě, nemusíte kámen nijak potírat, jinak je dobré kámen posolit, jídlo se nepřichytne a rychle se zatáhne, maso můžete dávat bez jakýchkoli úprav, je pak voňavé, šťavnaté a chutné

Pečící kameny lze používat také v interiéru.

Kámen vložíte na hodinu do rozpálené trouby. Nahřejete kámen na 250 stupňů celsia a položíte na prkénko na stůl. Následně opékáte maso přímo na jídelním stole.

Údržba:

Pro zachování dlouhodobé životnosti, doporučujeme dodržovat tyto pokyny:

Před umístěním pečícího kamene na ohniště je třeba, aby byl vysušen. Vodou nasáklý kámen by mohl popraskat. Po skončení grilování nechte kámen pomalu vychladnout. V žádném případě ho neochlazujte studenou vodou. Grilovací kámen se velmi snadno udržuje. Na rozpálený kámen stačí kovová škrabka, kterou odstraníte výpeky. Poté stačí setřít ubrouskem nebo hadříkem. Po vychladnutí můžete kámen setřít mokrým hadříkem a vysušit.

RADA - nechte si kámen vložit do kovového rámu s rukojetí na obou stranách, aby se Vám s ním lépe manipulovalo a také, když praskne, tak se nerozpadne.